Wie is Dick Hartog?

Ik ben opgegroeid op een middelgroot tuinbouwbedrijf, waar de technische werkzaamheden in eigen beheer werden uitgevoerd. Hier werd mijn interesse gewekt voor de techniek. Gedurende mijn opleiding MTS werktuigbouw en Scheepswerktuigkundige op Instituut voor hoger technisch en nautisch onderwijs (IHTNO) heb ik op het bedrijf van mijn vader alle gelegenheid gehad om het geleerde in de praktijk te brengen. Na mijn vaarperiode als scheepswerktuigkundige en stuurman op de grote vaart in dienst van Nedlloyd Rederijdiensten heb ik enige jaren sturing gegeven aan het tuinbouwbedrijf van mijn vader.

In 1992 besloot ik mij toe te gaan leggen op het vastgoedbeheer. Achtereenvolgend heb ik hierin de volgende werkervaring opgedaan:

 • Coordinator technische beheer van het multifunctioneel centrum "Babylon" in Den Haag, in dienst van Schippers Vastgoed;
 • Projectleider technisch beheer in dienst van Catella Holland;
   o Technisch beheer van winkelcentrum Magna Plaza in opdracht van Lars Magnusson;
   o Technisch beheer van vastgoedportefeuille Pronam Aurora.
 • Senior Technisch Manager in dienst van VIB, later na fusie met WBN, Corio;
 •  o Aansturen van extern technisch beheer van de kantoren portefeuille;
   o Initieren, aanbesteden en begeleiden van renovatie en nieuwbouwprojecten;
   o Aansturen van technisch beheer van het winkelcentrum en de kantoren van Hoog Catharijne in Utrecht.
 • Technisch vastgoedmanager in dienst van vastgoed beheerorganisaties. Technisch beheer gevoerd van vastgoedportefeuilles van grote institutionele beleggers;
 •  o Jones Lang Lasalle;
   o Kruse & Lampo;
 • Manager Vastgoedbeheer in dienst van PingProperties en Yield Plus Nederland.

  Op 1 februari 2011 ben ik gestart als eenmanszaak "HARTvoorOG". Onder de naam "Progam Vastgoedmanagement" gaf ik technische ondersteuning aan opdrachtgevers bij de exploitatie van onroerend goed. Al gauw bleek er meer behoefte te bestaan aan advies voor het verduurzamen van onroerend goed en het certificeren volgens de EPA-U methode, waarbij mijn kennis meer tot z'n recht kwam. Omdat hier nu het zwaartepunt ligt van de bedrijfsactiviteiten zijn de activiteiten per 1 januari 2014 onder de oorspronkelijke bedrijfsnaam "HARTvoorOG" voortgezet.